povestile lui povestila logo
Poveste de adormit copiii

Poveste de adormit copiii  De Ziua Națională a Lecturii, m-am gândit să vă povestesc cum am început să scriu povești pentru copii.

În 14 februarie 2021, trebuia să ne vedem cu noii noștri prieteni, care veneau în concediu la Brașov. Cu o seară înainte de plecare, mama lui Rareș mi-a spus că acesta nu vrea să doarmă pentru că vrea să se mai joace. Atunci, mi-a venit o idee: să caut online o poveste de adormit copiii și să i-o citesc, în speranța că aceasta îl va face să meargă la nani. Știind că a doua zi va primi de la noi un ursuleț de pluș, m-am gândit să îi leg de poveste. Și așa, dintr-o joacă, l-am creat pe Pufoșilă. Am reușit să îl păcălesc pe Rareș cu povestea? Nu! Replica lui a fost: “Mulțumesc Mădă, că ai încercat să mă faci să dorm.” 🤣

Cu această poveste de adormit copii a început aventura mea în această lume minunată. Încurajată de părinții lui Rareș și de soțul meu să înregistrez povești audio, mi-a venit o altă idee. De de să citesc poveștile altor autori, când aș putea să creez alte povești? Nu știam unde va duce acest drum, dar m-am lăsat ghidată de Univers. Personajele principale le aveam: Rareș și Pufoșilă. Aveam conturată și o idee depre mesajele pe care voiam să le transmit prin poveștile mele. Lipseau doar întâmplările prin care au trecut cei doi prieteni. Dar nici aici nu am întâmpinat dificultăți, pentru că știam o mulțime de situații prin care trec părinții și copiii. Și am început să scriu….

Când cartea de povești a fost gata și urma să o trimit la tipografie, am descoperit că Pufoșilă este un nume pe care nu îl pot folosi. Așa că, i-am schimbat numele în Poveștilă. Și acum, după un an de zile, Poveștilă este prietenul copiilor.

Dintr-o joacă a început totul. Poate că este bine uneori să ne lăsăm atrași pe tărâmul copiilăriei.

😃

ALTE ARTICOLE DE PE BLOG

Cărți de povești pentru copii - Poveste de adormit copiii

carti de povesti pentru copii
Poveștilă și prietenii

Poveștilă își face din ce în ce mai mulți prieteni.

Acum poți comanda cartea ”Poveștila si cele 5 puteri magice” și pe EMAG.

Citește mai mult
povestile lui povestila parenting

Copiii învață ce trăiesc

”Dacă trăiesc în critică și în cicăleală, copiii învață să condamne.

Dacă trăiesc în ostilitate, copiii învață să fie agresivi.

Dacă trăiesc în teamă, copiii învață să fie anxiosi...”

Mergi la poveste
carti de povesti pentru copii
Întâmplare amuzantă

V-am spus data trecută că îmi plăcea nespus de mult să ascult povești pe vinil. Aveam mai puțin de 5 ani când părinții m-au învățat cum să folosesc pickup-ul și aveam mare grijă să nu se zgârie plăcile sau să nu stric acul. După ce le ascultam, le puneam la loc în copertă.

Citește mai mult

CĂRȚI DE POVEȘTI PENTRU COPII

POVEȘTILE LUI POVEȘTILĂ  - PE YOUTUBE

ABONEAZÂ-TE

DESPRE MINE


Pasiunile mele sunt fotografia, pictura, cărțile, dezvoltarea personală, filmele, muzica, sportul și dansul, dar cel mai bine mă simt în lumea copiilor și a poveștilor.

 

Din totdeauna am simțit că scopul meu este să ajut, să fiu de folos. Îmi imaginam că voi fi învățătoare sau profesoară, sau în orice caz, o meserie care implică lucratul cu copiii.

Din copilăria mea nu au lipsit poveștile pe vinil, pe care le ascultam zi de zi și pe care le știam pe de rost. Când am învățat să citesc, aveam în fiecare zi oră de lectură cu păpușile.

Nu cred că m-am gândit vreodată că voi scrie cărți de povești pentru copii.

Când am ajuns să descopăr și am înțeles că la baza tuturor lucrurilor stă RECUNOȘTINȚA, am vrut să transmit ”această putere magică” mai departe.

La începutul anului 2021, mi-am redescoperit pasiunea pentru scris și am creat o poveste de adormit copiii. După aceea l-am creat pe Poveștilă - ursulețul MAGIC, care spune povești inspiraționale și educative, pentru cei mici și cei mari, deopotrivă. 

autor povestile lui povestila madalina ispas
citește mai mult

Cărți de povești pentru copii

Poveștilă și cele 5 puteri magice  este prima carte de povești pentru copii din seria Poveștile lui Poveștiă.

carti de povesti pentru copii

POVEȘTILĂ ȘI CELE 5 PUTERI MAGICE

”Magia vine din interior. Trebuie doar să îi faceți loc să iasă la suprafață și să vă cuprindă.”


Veți descoperi prin jocuri, activități și povești inspirate din viața reală, care sunt cele 5 puteri pe care fiecare dintre noi le are, dar și cum uităm, de cele mai multe ori, să le folosim. Lecțiile lui Poveștilă vă vor reaminti cum este să aveți speranță, să gândiți pozitiv, să vă realizați visurile și cum să vă bucurați de fiecare moment.

CITEȘTE MAI MULT

CĂRȚI DE POVEȘTI PENTRU COPII personalizate

POVEȘTILĂ ȘI POVESTEA NUMERELOR


Copilului tău i se pare dificil să rețină numerele de telefon?


carti de povesti pentru copii
CITEȘTE MAI MULT