povestile lui povestila logo
Învingător sau învins?

Poveștile lui Poveștilă - Povesti educative pentru copi

Învingător sau învins?

Felul în care comunici cu copilul , îl va face ca în viitor să fie un învingător sau un învins.

✅ Să descrii situația: ”Da, este frig, este neplăcut.”

Experiențele trăite în copilărie ne marchează viața de adult, pozitiv sau negativ. Rănile emoționale ne urmăresc toată viața, pentru că trecerea timpului nu ne vindecă problemele acumulate în primii ani ai existenței noastre. Mai mult, când nu le conștientizăm și nu le vindecăm, le putem transmite din generație în generație.

Lipsa de încredere în sine, anxietatea și agresivitatea sunt câteva probleme pe care mulți adulți le duc cu ei din anii copilăriei, din relația cu părinții. Când nu sunt vindecate și depășite, rănile din copilărie ne împiedică să ne iubim pe noi înșine și pe cei din jur, să evoluăm și să fim fericiți.

ℹ Mai jos sunt câteva formulări care te vor ajuta să crești un învingător. 👇

❎ Învins: „Uite, colegul X a luat 10 la lucrare, tu de ce nu ai fost în stare?”

✅ Învingător: ”Ești mulțumit de nota pe care ai luat-o? Ce s-a întâmplat? Ce crezi că ai putea face pentru a-ți îmbunătăți performanțele? Ai nevoie de ajutor?”❎ Învins: ”Ți-ai terminat temele? Toate? Sigur nu mai ai și altceva?”

✅ Învingător: ”Bravo, ți-ai terminat temele! Ce program ai în continuare?”


❎ Învins: ”Ce ai pățit? Iarăși te plângi? Ai luat bătaie, așa e? Ți-am spus să nu vii bătut acasă. Acum mă pui pe mine să vin la școală.”

✅ Învingător: ”Ai avut un conflict cu colegul? Și ce ai făcut? Cum ai reacționat? Hai să ne gândim ce putem face să nu se mai repete pe viitor așa ceva.”


❎ Învins: ”Eh, de ce te superi? Ai pierdut. Așa și? În viață o să tot pierzi.”

✅ Învingător: ”Așa cum câștigi la acest joc, la fel va trebui să accepți și când pierzi. În momentul în care înveți să pierzi, vei fi cu adevărat câștigător.”


❎ Învins: ”Ajută-ți sora și ea te va ajuta cândva. Așa fac frații, se ajută între ei.”

✅ Învingător: ”Ai o surioară care are nevoie de ajutorul tău. Ești dispus să o ajuți din când în când?”


❎ Învins: ”Ai grijă! Nu te urca acolo! O să cazi! Dă-te jos!”

✅ Învingător: ”Te simți în siguranță acolo? Te-ai gândit cum te vei da jos de acolo? Ține-te mai bine! Te rog să fii atent la fiecare pas! Te rog să te asiguri înainte să faci următorul pas! Ai verificat dacă te ține acea cracă pe care te cațeri?”

DESPRE MINE

Pasiunile mele sunt fotografia, pictura, cărțile, dezvoltarea personală, filmele, muzica, sportul și dansul, dar cel mai bine mă simt în lumea copiilor și a poveștilor.

 

Din totdeauna am simțit că scopul meu este să ajut, să fiu de folos. Îmi imaginam că voi fi învățătoare sau profesoară, sau în orice caz, o meserie care implică lucratul cu copiii.

Din copilăria mea nu au lipsit poveștile pe vinil, pe care le ascultam zi de zi și pe care le știam pe de rost. Când am învățat să citesc, aveam în fiecare zi oră de lectură cu păpușile.

Nu cred că m-am gândit vreodată că voi scrie cărți de povesti educative pentru copii.

Când am ajuns să descopăr și am înțeles că la baza tuturor lucrurilor stă RECUNOȘTINȚA, am vrut să transmit ”această putere magică” mai departe.

La începutul anului 2021, mi-am redescoperit pasiunea pentru scris și l-am creat pe Poveștilă - ursulețul MAGIC, care spune povesti educative pentru copii, povesti inspiraționale, pentru cei mici și cei mari, deopotrivă. 

autor povestile lui povestila madalina ispas
citește mai mult

Cărți de povești pentru copii

Poveștilă și cele 5 puteri magice  este prima carte de povesti educative pentru copii din seria Poveștile lui Poveștiă.

carti de povesti pentru copii

POVEȘTILĂ ȘI CELE 5 PUTERI MAGICE

”Magia vine din interior. Trebuie doar să îi faceți loc să iasă la suprafață și să vă cuprindă.”


Veți descoperi prin jocuri, activități și povești inspirate din viața reală, care sunt cele 5 puteri pe care fiecare dintre noi le are, dar și cum uităm, de cele mai multe ori, să le folosim. Lecțiile lui Poveștilă vă vor reaminti cum este să aveți speranță, să gândiți pozitiv, să vă realizați visurile și cum să vă bucurați de fiecare moment.

CITEȘTE MAI MULT

CĂRȚI DE POVESTI EDUCATIVE PENTRU COPII PERSONALIZATE

POVEȘTILĂ ȘI POVESTEA NUMERELOR


Copilului tău i se pare dificil să rețină numerele de telefon?


carti de povesti pentru copii
CITEȘTE MAI MULT

ALTE ARTICOLE PE BLOG

Cărți de povești pentru copii

carti de povesti pentru copii
Poveștilă și prietenii

Poveștilă își face din ce în ce mai mulți prieteni.

Acum poți comanda cartea ”Poveștila si cele 5 puteri magice” și pe EMAG.

Citește mai mult
carti de povesti pentru copii
Poveste de adormit copii
-audio-

Cu această poveste a început aventura mea în această lume minunată. Încurajată de părinții lui Rareș și de soțul meu să înregistrez povești audio, mi-a venit o altă idee. De de să citesc poveștile altor autori, când aș putea să creez alte povești? 

Mergi la poveste
carti de povesti pentru copii
Întâmplare amuzantă

V-am spus data trecută că îmi plăcea nespus de mult să ascult povești pe vinil. Aveam mai puțin de 5 ani când părinții m-au învățat cum să folosesc pickup-ul și aveam mare grijă să nu se zgârie plăcile sau să nu stric acul. După ce le ascultam, le puneam la loc în copertă.

Citește mai mult

CĂRȚI DE POVESTI EDUCATIVE PENTRU COPII

POVESTI EDUCATIVE PENTRU COPII - POVEȘTILE LUI POVEȘTILĂ  - PE YOUTUBE

ABONEAZÂ-TE