povestile lui povestila logo
Înțelege-ți mai bine copilul

Poveștile lui Poveștilă - Povesti terapeutice pentru copii

Înțelege-ți mai bine copilul

✅ Înțelegerea comportamentului copilului tău te poate ajuta să-i cunoști mai bine personalitatea pentru a-l îndruma spre un echilibru mai bun și spre seninătate, dar și să scapi de sentimentul de vinovăție în rolul de părinte.

✅ Pentru a-ți înțelege mai bine copilul, pune-te în locul lui. Încearcă să înțelegi cum gândește el și cum trăiește el o situație. Dacă privești o situație din perspectiva lui, nu înseamnă că ești obligat să fii de acord cu el. Dar, dacă dai dovadă de empatie, îl ajuți să se simtă înțeles și respectat. Un copil care se simte respectat nu are nevoie să-și manifeste prezența printr-un comportament neadecvat. Acesta se va arăta mai cooperant și relația voastră va fi mai liniștită. Asculă-ți calm copilul, fără să îl judeci, acordând atenție cuvintelor pe care le folosește.

❓ Ce înseamnă să fii empatic?

✅ întreabă-te ce simte copilul și de ce ar putea avea nevoie;

✅  să fii atent la ce încearcă să exprime copilul tău;

✅  să cauți să îi înțelegi punctul de vedere asupra unei situații pentru a-l ajuta să o gestioneze într-un mod cât mai respectuos.

Sursa: ”Copilul meu are personalitate” - Marina Failliot-Laloux

DESPRE MINE


Pasiunile mele sunt fotografia, pictura, cărțile, dezvoltarea personală, filmele, muzica, sportul și dansul, dar cel mai bine mă simt în lumea copiilor și a poveștilor.

 

Din totdeauna am simțit că scopul meu este să ajut, să fiu de folos. Îmi imaginam că voi fi învățătoare sau profesoară, sau în orice caz, o meserie care implică lucratul cu copiii.

Din copilăria mea nu au lipsit poveștile pe vinil, pe care le ascultam zi de zi și pe care le știam pe de rost. Când am învățat să citesc, aveam în fiecare zi oră de lectură cu păpușile.

Nu cred că m-am gândit vreodată că voi scrie cărți de povești pentru copii.

Când am ajuns să descopăr și am înțeles că la baza tuturor lucrurilor stă RECUNOȘTINȚA, am vrut să transmit ”această putere magică” mai departe.

La începutul anului 2021, mi-am redescoperit pasiunea pentru scris și l-am creat pe Poveștilă - ursulețul MAGIC, care spune povești inspiraționale și educative, pentru cei mici și cei mari, deopotrivă. 

autor povestile lui povestila madalina ispas
citește mai mult

Cărți de povești pentru copii

Povesti terapeutice pentru copii

Poveștilă și cele 5 puteri magice  este prima carte de povești pentru copii din seria Poveștile lui Poveștiă.

carti de povesti pentru copii

POVEȘTILĂ ȘI CELE 5 PUTERI MAGICE

”Magia vine din interior. Trebuie doar să îi faceți loc să iasă la suprafață și să vă cuprindă.”


Veți descoperi prin jocuri, activități și povești inspirate din viața reală, care sunt cele 5 puteri pe care fiecare dintre noi le are, dar și cum uităm, de cele mai multe ori, să le folosim. Lecțiile lui Poveștilă vă vor reaminti cum este să aveți speranță, să gândiți pozitiv, să vă realizați visurile și cum să vă bucurați de fiecare moment.

CITEȘTE MAI MULT

CĂRȚI DE POVEȘTI PENTRU COPII personalizate

POVEȘTILĂ ȘI POVESTEA NUMERELOR


Copilului tău i se pare dificil să rețină numerele de telefon?


carti de povesti pentru copii
CITEȘTE MAI MULT

ALTE ARTICOLE PE BLOG

Poveștile lui Poveștilă - Povesti terapeutice pentru copii

carti de povesti pentru copii
Poveștilă și prietenii

Poveștilă își face din ce în ce mai mulți prieteni.

Acum poți comanda cartea ”Poveștila si cele 5 puteri magice” și pe EMAG.

Citește mai mult
carti de povesti pentru copii
Poveste de adormit copii
-audio-

Cu această poveste a început aventura mea în această lume minunată. Încurajată de părinții lui Rareș și de soțul meu să înregistrez povești audio, mi-a venit o altă idee. De de să citesc poveștile altor autori, când aș putea să creez alte povești? 

Mergi la poveste
carti de povesti pentru copii
Întâmplare amuzantă

V-am spus data trecută că îmi plăcea nespus de mult să ascult povești pe vinil. Aveam mai puțin de 5 ani când părinții m-au învățat cum să folosesc pickup-ul și aveam mare grijă să nu se zgârie plăcile sau să nu stric acul. După ce le ascultam, le puneam la loc în copertă.

Citește mai mult

CĂRȚI DE POVESTI TERAPEUTICE PENTRU COPII

POVEȘTILE LUI POVEȘTILĂ  - PE YOUTUBE

ABONEAZÂ-TE